23 kandidaten gaan op voor hun diploma in het zwembad.

Na een seizoen lang trainen werden afgelopen zaterdag 8 april de examens zwemmend redden van de Domburgse Reddingsbrigade afgenomen. __In totaal 23 kandidaten in de leeftijd van 7 tot 19 jaar deden examen voor de diploma's uit de Junior Redder, Zwemmend Redder en Life Saver diplomalijn. Op één na werden alle junioren beloond met hun welverdiende diploma.

De diploma's kennen een opbouw in eisen waarbij de diploma's van de basislijn Junior Redder zich spelenderwijs richten op zelfredzaamheid en elementair zwemmen. De hogere diploma's Zwemmend Redder en Life Saver richten zich meer op de conditionele aspecten zoals tijdzwemmen en het redden van drenkelingen in fictieve ongevalssituaties. Daarbij speelt het letten op elkaars veiligheid en het alarmeren van de hulpdiensten een belangrijke rol bij de opleiding.

 

22 kandidaten legden met goed gevolg hun examen af. De uitslag is als

volgt:

Junior Redder 1:           1 geslaagde

Junior Redder 2:           8 geslaagden 

Zwemmend Redder 1:   3 geslaagden 

Zwemmend Redder 4:   2 geslaagden

Life Saver 1:                3 geslaagden

Life Saver 2:                5 geslaagden

 

De zwembadexamens zijn traditioneel de afsluiting van de winterperiode en tevens het startsein voor het nieuwe strandwachtseizoen.

De Domburgse Reddingsbrigade is de bewakende instantie van het Banjaardstrand Noord-Beveland en altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste strandwachten.

 

Het nieuwe zwemseizoen van de Domburgse Reddingsbrigade start na de zomervakantie. Er wordt iedere woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 getraind in zwembad "De Parel" in Domburg.

 

Meer informatie over het vrijwillige strandwachtwerk en de lessen in het zwembad : www.domburgsereddingsbrigade.nl